Παραλίες

Το Πέτρινο

Λούτσα

Εντυπωσιακή παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο και μεγάλο μήκος ανάμεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Αλωνάκι

Μικρός κλειστός κόλπος με κρυστάλλινα διαυγή νερά και ψιλό βότσαλο περιτριγυρισμένος από βράχια σε καταπράσινο τοπίο. Πολύ κοντά βρίσκεται το Νεκρομαντείο.

ammoudia
mitikas
Το Πέτρινο

Αμμουδιά

Ο κόλπος που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Μαγευτικό τοπίο με πλατιά αμμουδιά και ψιλή άμμο και βράχια στην βόρεια πλευρά της.

Μύτικας

Μαγευτική παραλία στο ακρωτήρι του Δήμου σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με πληθώρα μονάδων διαμονής (πανσιόν, ξενοδοχεία) και παραθαλάσσιες ή παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ. Δίπλα από τον οικισμό εκτείνεται η Αρχαία Νικόπολη.

Το Πέτρινο

Κανάλι

Η παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ομώνυμου αισθητικού δάσους, με βαθιά νερά μεγάλα κύματα το απόγευμα και την αίσθηση του ωκεανού.

Καστροσυκιά

Η συνέχεια της παραλίας του Καναλίου. Οργανωμένη πλαζ με υποδομή για θαλάσσια σπορ (μικρά ιστιοφόρα, κανό, αλεξίπτωτο, κα ). Πολύ κοντά βρίσκεται το Ζάλογγο η αρχαία Κασσώπη και ο βυζαντινός ναός της Αγ. Πελαγίας.

kanali
kastrosikia
ligia
valtos
Το Πέτρινο

Λυγιά

Πανέμορφοι κόλποι με βράχους που διακόπτουν την αμμουδιά στους πρόποδες του δάσους του Λεκατσά με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό και την μοναδική πανοραμική θέα προς το Ιόνιο. Ποιο δίπλα και πάνω στον καταπράσινο λόφο στέκει το κάστρο Ρηνιάσσας.

Βάλτος

Τεράστια παραλία κατάλληλη για όλους, οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένους. Είναι δίπλα από την Πάργα μπορείτε να πάτε με καραβάκι, με τα πόδια ή με αυτοκίνητο απλά σημειώστε ότι μπορείτε να απολαύσετε όλα τα θαλάσσια σπορ. Συνιστούμε την πρωινή βόλτα ή μια βόλτα το σούρουπο.

Το Πέτρινο

Λίχνος

Πριν την Πάργα, μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ και όλα τα καλά του πολιτισμού. Υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια κτλ. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι από την Πάργα ή με αυτοκίνητο. Υπέροχα νερά και άμμο στο μεγαλύτερο μέρος. Κατάλληλη για όλους.

lixnos
elGreek