Λούτσα - Πρέβεζα

Το Πέτρινο

Λούτσα

Η παραλία Λούτσας-Βράχος βρίσκεται ανάμεσα στην Πρέβεζα (30 χλμ) και την Πάργα (30 χλμ), απέναντι σχεδόν από τους Παξούς και το νότιο άκρο της Κέρκυρας. Συνδυάζει το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο της θάλασσας. Η θέση της είναι ιδανική για ημερήσιες αποδράσεις στην ευρύτερη περιοχή και στους διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου, η παραλία Βράχου – Λούτσας, αποτελεί πόλο έλξη για τους τουρίστες που αναζητούν ξεκούραση και ηρεμία. Το μεγάλο μήκος της παραλίας με την ψιλή άμμο και την πάντα καθαρή θάλασσα σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον του βουνού είναι ιδανικά για καλοκαιρινές διακοπές.

Το Πέτρινο

Πρέβεζα

Η Πρέβεζα βρίσκεται στη στενή είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, απέναντι από το Άκτιο όπου το 31π.χ έγινε μία μεγίστης σημασίας ναυμαχία μεταξύ του Οκταβιανού και του συνασπισμένου στόλου του Αντώνιου και της Κλεοπάτρα που έκρινε όχι μόνο την εξουσία στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αλλά και την μετέπειτα πορεία του τότε γνωστού κόσμου. Σε ανάμνηση της νίκης του, ο Οκταβιανός μετέπειτα Αύγουστος, δημιούργησε μία καινούργια λαμπρή πόλη, τη Νικόπολη, που άνθισε στους επόμενους αιώνες και ξεπέρασε σε πληθυσμό τους 300.000 κατοίκους.

Η Πρέβεζα είναι συνέχεια της Νικόπολης, η οποία καταστράφηκε τον 10 αιώνα και αυτό διατυπώθηκε περί τον 14ο αιώνα όπου τα ερείπια της Νικόπολης αναφέρονται ως παλαιά Πρέβεζα. Η Πρέβεζα λόγω της σπουδαιότητας της θέσης της απετέλεσε μήλο έριδος μεταξύ των τότε μεγάλων δυνάμεων Βενετσιάνων, Τούρκων και Γάλλων οι οποίοι εναλλάσσονταν διαδοχικά ως κατακτητές της.

Η ύπαρξη άλλωστε, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα , έξι προξενείων (αγγλικού, γαλλικού, ελληνικού, ιταλικού, αυστριακού, ρωσικού) σ’ αυτήν, υποδηλώνει τη σημασία της στρατηγική και εμπορική.

Ελευθερώθηκε και εντάχθηκε στο Ελληνικό κράτος το 1912. Η Πρέβεζα μοιάζει σαν ένα καταπράσινο νησί αφού βρέχεται από τις τρείς πλευρές της από θάλασσα και η τέταρτη έχει μόλις 1 χιλιόμετρο επαφή με την υπόλοιπη στεριά.

Η αύρα των ακτών του Ιονίου πελάγους, ο Αμβρακικός Κόλπος, ένα οικοσύστημα με εξαιρετική βιολογική, οικολογική και αισθητική αξία και η πλούσια βλάστηση που την περιβάλλει, δίνουν στην Πρέβεζα ένα ιδιαιτέρως εξαιρετικό κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους

Τοποθεσία: Λούτσα - Πρέβεζα

Η παραλία Λούτσας-Βράχος βρίσκεται ανάμεσα στην Πρέβεζα (30 χλμ) και την Πάργα (30 χλμ), απέναντι σχεδόν από τους Παξούς και το νότιο άκρο της Κέρκυρας. Συνδυάζει το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο της θάλασσας. Η θέση της είναι ιδανική για ημερήσιες αποδράσεις…

Αξιοθέατα

Οι άπειρες φυσικές ομορφιές και τα πολλά μνημεία Ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη για εκδρομές αξιοποιώντας ευχάριστα τον χρόνο των διακοπών του σε συνδυασμό της γνωριμίας του με την περιοχή…

Παραλίες

Η παραλία Βράχου-Λούτσας, μήκους τριών χιλιομέτρων με ψιλή άμμο χωρίς βράχια, βρίσκετε ανάμεσα στην Πρέβεζα και Πάργα και διαθέτει μπλε σημαία από τον ΕΟΤ. Είναι πλήρως οργανωμένη με πολλές καφετερίες και εστιατόρια. Επίσης μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ…

Πρόσβαση

Μάθετε τους τρόπους για να έρθετε στα διαμερίσματα μας. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες βασικές οδηγίες είτε επιλέξετε αεροπλάνο, είτε αυτοκίνητο.

elGreek