Το Νεκρομαντείο (20 χλμ. από την Πάργα), όπου κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (βαρκάρης – οδηγός των νεκρών) οδηγούσε τις ψυχές, μέσω της Αχερουσίας λίμνης στον κάτω κόσμο.
Οι πηγές του Αχέροντα ποταμού, μια υπέροχη πραγματικά περιοχή, αναγνωρισμένη διεθνώς σαν περιχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Η αρχαία Νικόπολη, που χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 27 π. Χ. με το αρχαίο θέατρο και τα ψηφιδωτά. Απέχει 50 χλμ. από την Πάργα και 7 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.
Το ενετικό κάστρο της Πάργας, στο λόφο πάνω από την πόλη, με υπέροχη θέα προς την πόλη, την παραλία Βάλτου αλλά και τη θάλασσα του Ιονίου πελάγους.
Το κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς βρίσκετα ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά σε ύψωμα που δεσπόζει όλη τη περιοχή της Πάργας. Το ογκώδες επιβλητικό φρούριο έχτισε ο Αλή πασάς για να επιτηρεί και πολιορκεί την ατίθαση Πάργα.
Το θέατρο της Δωδώνης (2000 π.Χ.) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα, με θέσεις περίπου 18000 ατόμων. Αποτελούσε ένα αναπόσπαστο τμήμα του καταφυγίου της Δωδώνης και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τον επισκέπτη που έφτανε από τη νότια πλευρά μιας και ήταν το πιο εμφανές μνημείο το οποίο κυριαρχούσε στο χώρο με τις καμπύλες επιφάνειες και τα πανύψηλα τείχη που το συγκρατούσαν.
Το νησί στη λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των Ιωαννίνων: συνδέεται με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Σήμερα το νησί κατοικείται, κάτι το οποίο αποτελεί σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, από 100 οικογένειες οι οποίες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας.
Copyright 2021 – Το Πέτρινο – Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην παραλία Λούτσας στην Πρέβεζα – All Rights Reserved Developed by PlanTech